De voor- en nadelen van een hoogslaper

Blog, Inspiratie

Een hoogslaper in je kleine kamer klinkt als een prima idee. Je bespaard er ontzettend veel ruimte mee. Maar is het ook een goed idee? Ik ging op onderzoek uit om erachter te komen wat de voor- en nadelen zijn van een hoogslaper zodat je een bewuste keuze kunt maken.

Binnenkijken bij Annetoos

Binnenkijken bij Annetoos

De voordelen van een hoogslaper

1. Je bespaard ruimte met een hoogslaper
Je kunt onder je hoogslaper nog een leefruimte creëren.

2. Een hoogslaper houdt je fit
Het zijn toch dagelijks een paar trappen die je op-en af gaat. Hou die stappenteller maar bij. 😉

3. Een hoogslaper biedt je dagelijks een training lenigheid
Erop- en eraf is stiekem toch een kunstje. Waar laat je die lange benen??

4. Bespaar tijd
Je hebt minder snel de neiging om terug je bed in te duiken, een trap omhoog is toch een kleine drempel. Eenmaal eruit begin je gewoon direct aan je dag. Scheelt je enorm veel tijd.

5. Creëer een sterrenhemel boven je hoogslaper
Het is een cosy, knus hoekje. Je kunt je er heerlijk verstoppen en wegdromen al starend naar de sterrenhemel op het plafond. Glow in the dark stickers zijn essentieel!

Binnenkijken bij Maaike

Binnenkijken bij Maaike

De nadelen van een hoogslaper

1. Je blijft langer in je hoogslaper liggen 
Je hebt moeite om je bed uit te komen, omdat je dat trapje als barriĂšre ziet. Dat is helemaal niet erg op vrije dagen, maar niet handig op dagen dat je vroeg je bed uit moet.

2. Een hoogslaper zo warm als broeinest
Warmte stijgt omhoog, dus in de zomermaanden kan het tropisch aanvoelen zo hoog in bed.

3. De tredes van de trap van een hoogslaper doen zeer aan je voeten 
Het zijn niet de meest comfortabele trapjes, koud of hard, nog niet over de rottige vorm van de tredes gesproken. Het kan aanvoelen als surviven.

4. De kamer lijkt kleiner door een hoogslaper
Dit komt doordat een hoogslaper de hoogte breekt, hierdoor voelt een kamer optisch kleiner aan. Daarnaast vul je de ruimte met meer spullen, hierdoor kan het snel ‘te’ vol staan.

5. Het bed opmaken was nog nooit zo makke.. eh moeilijk geweest
Je bed opdekken is best een vervelend huishoudelijk klusje, het liefst met zo weinig mogelijk inspanning please. Een hoogslaper maakt het er niet makkelijker. Vooral met het hoeslaken moet je even puzzelen de eerste paar keer.

Binnenkijken bij Daan

Binnenkijken bij Daan

Conclusie

Ben je sportief en lenig, hoef je niet 10 keer uit je bed om nog te plassen ‘s nachts, kan je goed tegen hitte en ben je opzoek naar een knus en beschut plekje? Bestel dan alvast je glow in the dark stickers, een hoogslaper is gemaakt voor jou.

Ga je liever voor comfort en gemak en wil je daar best ruimte op in leveren? Speel dan op safe en ga voor een laag bed. Kleine tip: een bed met daaronder opbergruimte is ontzettend handig. Ook hiermee bespaar je ruimte.

Zowel de voor- en nadelen zijn natuurlijk te overzien. Wat voor de een als storend wordt ervaren, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Rianne heeft haar hoogslaper ook gewoon ingeruild na anderhalf jaar, hier lees je waarom en hoe ze dat heeft gedaan.

Meer hoogslaper inspiratie vind je hier

Als je het lastig vindt om je ruimte efficiënt in te delen, laat het me weten ik help je graag! Benieuwd hoe andere het oplossen? Bekijk hier alle binnenkijkers, en voor hoogslaper inspiratie bekijk ons bord op Pinterest.

 

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply