Tiny House bouwer Louis de Keyser

Blog, Inspiratie

Ik sprak Louis de Keyser, een jongen met een bijzondere passie voor klein wonen. Hij bouwt al een tijd Tiny Houses. Hij is op dit moment aan het sparen voor zijn eigen Tiny House, maar dan in het bijzonder de krachtige auto die hij daarvoor nodig heeft. De Tiny House movement is hot topic, Louis verwacht dat dit alleen maar gaat toenemen. Ik vroeg hem naar zijn werk en beweegredenen van mensen om klein te wonen.

680ca7_196f177589fa43ddbba1b96df0ff2595 >

Wat zijn de beweegredenen van mensen die zich interesseren in Tiny Houses?

De gigantisch hoge lasten en huurprijzen van woningen en appartementen. Mensen kiezen er sneller voor kleiner en bewuster te gaan wonen. Tot mijn verbazing zijn de mensen die geïnteresseerd zijn in mijn project niet altijd mensen die financiële problemen hebben, maar ook mensen die al een huis in het bezit hebben en gewoon niet weten wat ze met al die ruimte moeten. Hoe meer kasten ik heb, hoe meer ik er kan vullen. Als laatste zie je ook nog mensen die het puur uit idealistische overwegingen willen zoals ik, en om een lager te scoren op de ecologische voetafdruk.
>

Wat heeft je geïnspireerd tot het starten van het bouwen van kleine woningen?

Ik ben in de zomer van 2014 voor 10 dagen naar de US afgereisd. Ik heb daarna naar allerlei manieren gezocht om daar terug te geraken. Zo zijn we bij mensen in Nederland terecht gekomen die een buitengoed hebben in Mount Shasta CA waar ze jongeren willen opvangen om een tijdje tot rust te kunnen komen en zich zelf te leren kennen in de prachtige natuur daar. In April 2015, toen was ik 16 jaar oud, ben ik dan voor het eerst alleen naar de US gevlogen en heb daar samen met hen mijn eerste Tiny House gebouwd.

 

680ca7_3e834e513ef94598bc13f3f8f59f6013d>

Waar worden de huizen die je maakt geplaatst? Verwacht je dat dit ook in België / Nederland in de toekomst gaat toenemen? 

Ik probeer met zo weinig mogelijk verwachtingen te leven,  dat maakt het allemaal iets gemakkelijker, maar ik zie wel dat de ‘Tiny House Movement’ iets is dat alleen maar zal groeien. Als je de Facebook pagina van Tiny House Nederland volgt, en natuurlijk ook de onze, kan je op de hoogte blijven van nieuwe TH projecten zoals die van de stad Almere in NL, en andere verhalen rond Tiny Houses in BE en NL.
>

Ik zie dat je bezig bent met het bouwen van je eigen kleine huis, je wil ermee gaan rondreizen. Kun je me hier wat meer over vertellen?

Ik ben inderdaad in het proces mijn eigen huisje te bouwen en zou hier super graag mee rond reizen. Nu alleen nog wat extra geld sparen om een krachtige auto te kopen. Reizen is volgens mij de beste manier om open minded te blijven en nieuwe dingen te ontdekken. Maar de voornaamste redden van het bouwen van mijn Tiny House is natuurlijk om er full time in te verblijven.

 

680ca7_5905e9a2b431463c9da120511fdb822c
>

Wat is de belangrijkste plek in een Tiny House? 

Tiny Houses zijn enorm klein dus is dit voor iedereen anders. Sommigen willen een bad, anderen een groot bureau en nog anderen een hele keuken. Het kan allemaal maar het gaat allemaal over prioriteiten stellen. Wat heb ik nu echt het meest nodig op een normale dag, of waar geniet ik het meeste van?
>

Zijn de tiny houses bedoelt voor individuals of maak je ook ontwerpen voor gezinnen? 

Ik denk dat Tiny Houses het meest geschikt zijn voor alleenstaanden of een koppel. Met kinderen kan het redelijk druk worden, maar dit is natuurlijk iets persoonlijk en je kan er ook altijd 2 bouwen (1 voor de kinderen en 1 voor de volwassenen). Wij zien ook dat iedereen die met ons contact opneemt andere ideeën heeft voor het gebruik van een Tiny House. Sommigen bouwen er een voor hun kinderen om in de achtertuin te plaatsen zodat ze niet moeten bijbouwen en als het kind volwassen word heeft hij/zij al een woning die hij kan plaatsen waar hij/zij wil. Anderen willen de hulpbehoevende moeder of vader in huis nemen maar toch nog prive hebben. En anderen willen er gewoon zelf in wonen en er mee rondtrekken.

Volg hier het bouwproces van zijn eigen Tiny House!
Handige website die je kunt raadplegen als je zelf overweegt om in een Tiny House te wonen:
Wonen in een camper wetgeving

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply