Schenk jezelf een designer piece

Blog, Inspiratie

Lianne woont al 11 jaar in Amsterdam en heeft veel verschillende kleine ruimtes bewoond door de jaren heen. Als Strategist bij interieur- en kunstcollectief WDSTCK en als illustrator is ze dagelijks bezig met design, interieur en kunst. Inspiratie voor haar eigen huis vindt ze op Pinterest, Instagram, blogs of in concept stores en kleine winkeltjes. Ze houdt van een mix tussen scandinavisch design, ‘rauwe’ materialen en street art. In de komende blogs zal zij tips geven voor de inrichting van een kleine ruimte. In dit eerste blog trapt ze af met het beste interieuradvies dat ze zichtzelf ooit heeft gegeven!

Inspiratie opdoen voor mijn eerste echte huis 

In 2012 had ik de kans een mooi 2 kamer appartement van 42m2 vlakbij het Westerpark (Amsterdam) te bemachtigen. Na jaren van studentenkamers was ik hier echt aan toe – mijn eerste echte huis!

Ik besefte al snel dat de meubels die ik aan het begin van mijn studententijd gedachteloos had gekocht totaal niet meer bij mij pasten. Inspiratie opdoen voor de inrichting van een klein appartement bleek in 2012 iets lastiger dan nu; ik kwam online veel ‘standaard’ woonoplossingen tegen of ik zag prachtig ingerichte ruimtes op een manier voorbij komen die totaal niet relevant zijn als je op 42m2 woont.

Ook van een kleine ruimte kun je een prachtige en ruimtelijke leefomgeving maken

 

Na veel Pinterest sessies en een verzameling van Scandinavische huisjes die ik online tegenkwam, vond ik daarin uiteindelijk de nodige inspiratie voor de inrichting van een klein appartement. En alhoewel ik inmiddels net naar een groter appartement ben verhuisd, was ik gelijk enthousiast toen Elianne van Your Little Home mij vroeg om mijn ervaringen te delen. Want ook van een kleine ruimte kun je een prachtige en ruimtelijke leefomgeving maken.

Mijn eerste tip: Schenk jezelf een designer piece

Ik ben van mening dat het waard is te investeren in minimaal 1 tijdloos object waar je echt enthousiast over bent. De Eames Rocking chair (RAR) van Vitra kocht ik destijds als echte eyecatcher voor mijn appartementje en ik heb er tot op de dag van vandaag ontzettend veel plezier van. Nu 4 jaar later ben ik inmiddels weer verhuisd. In mijn nieuwe huis neemt hij een minder prominente plek in, maar matcht hij nog steeds bijzonder goed met de rest van het interieur door het tijdloze design. Ik kan me niet voorstellen dat ik hem ooit nog weg doe.

vanbosse3

Een ruimte verdient iets groots, ook in een klein huis

Dat je een kleine ruimte inricht betekent niet dat je jezelf alles moet ontzeggen. Veel gehoorde bezwaren die ik om mij heen hoor zijn: “Als ik later naar iets groters ga verhuizen koop ik toch ‘echte’ meubels” of  “Ik woon zo klein, wat heeft het voor een nut om in meubels te investeren?” Mensen daarnaast geven over het algemeen makkelijker geld uit aan nieuwe kleding, een designer tas of een luxe etentje, maar zodra het interieur aan bod komt betalen we liever niet een paar honderd euro voor een mooie salontafel of een lamp. Op zich een logische gedachte, al hoeft een mooie en duurzame inrichting zeker niet duur te zijn. Neem de tijd om je te oriënteren zowel online als via winkels op iets dat je kleine leefruimte echt een boost geeft. Dat kan een stoel zijn, een bijzondere lamp, sidetable, name it!


Het belangrijkste is dat je er ontzettend blij van wordt, de kwaliteit goed is en het met een beetje geluk kun je het eenvoudig mee verhuizen naar een nieuwe (grotere) ruimte.

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply