Redenen waarom we kleiner gaan wonen

Blog, Trendtalk

Niet alleen studenten wonen klein, ook jong volwassenen gaan kleiner wonen en delen een ‘’kleine’’ woning samen. Er is een ontwikkeling gaande dat mensen kleine huizen laten bouwen of kopen. Een van deze bewegingen wordt ook wel de ‘tiny house movement’ genoemd. De tiny house movement is ontstaan in Amerika als een reactie op de instortende economie. Er is een behoefte aan betaalbare woningen die daarnaast ook flexibel zijn. Een tiny house is vaak gebouwd op een trailer of fundering en niet groter dan 24m2. De focus ligt op betaalbare en eenvoudige woningen waarin meer vrijheid wordt gecreëerd.

Naast de tiny house movement zijn er nog een aantal andere redenen waarom mensen kleiner gaan wonen:
>

Nieuwe type stedeling
Klein wonen sluit aan bij de wensen van de nieuwe type stedeling. Dit kenmerkt zich vooral door een huisje dat duurzaam gebouwd is, en waar een aantrekkelijk prijskaartje aan hangt. Daarnaast verkiest dit type stedeling centraal wonen boven de grootte van zijn of haar woning. Ontmoetingen vinden vaak buitenshuis plaats, in nabij gelegen hotspots.
>

De vergrijzing
Door een kleinere woning worden ook de woonlasten minder. Gezien de leeftijd zullen er aanpassingen binnenshuis moeten worden gemaakt. Een klein huisje waar alles binnen handbereik is, is voor deze doelgroep aantrekkelijk.
>

Groene lifestyle
Een groene lifestyle past binnen klein wonen. Veel kleine huisjes worden gebouwd van duurzaam materiaal. Architecten lopen warm voor deze uitdaging. Wij kunnen niet wachten tot deze kleine huisjes ook daadwerkelijk toegankelijk worden voor een breder publiek. Tot die tijd kunnen we op een andere manier ‘groen’ leven in ons klein huisje. Dit leuke eco friendly tapijt als voorbeeld !

Urban Couture tapijt Urban Couture
>
Less house More Home
Met een beetje creativiteit en handigheid kun je een kleine ruimte je ‘thuis’ maken. DIY’s winnen het aan populariteit. Wat is er nu leuker om je eigen huis met eigen handen om te toveren tot een paleisje? Hier heb je helemaal geen groot huis voor nodig, we kunnen alle luxe van een grote woning gewoon in een kleine ruimte creëren.
>

Meer inspiratie? Bekijk de binnenkijkers op deze pagina!

Photos courtesy S. Zajączkowski

Bron

courtesy S. Zajączkowski  courtesy S. Zajączkowski courtesy S. Zajączkowski   courtesy S. Zajączkowski   courtesy S. Zajączkowski

 

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply