Dit is waarom planten onmisbaar zijn in jouw kamer

Blog, Inspiratie

Groen = gezond, niet alleen in je eten, maar ook om je heen. Planten stralen rust uit, waardoor je nog beter kunt ontspannen en slapen. Voor mij is een plant in huis onmisbaar, zeker omdat het in een grote stad nogal eens aan groen ontbreekt. Het enige groene wat ik zie als ik uit mijn raam kijk is het logo van ABN Amro op een stenen blokkendoos. Tijd voor een plant dus. Ik hoorde verschillende verhalen om me heen over de werking van planten in je kamer, is het nou wel of niet gezond? Ik ging op onderzoek uit!
>

Misverstanden over planten
Het grootste misverstand is dat planten in je slaapkamer ongezond zouden zijn omdat ze teveel zuurstof wegnemen. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat dit een te verwaarlozen percentage is, en ze juist bijdragen aan een gezondere lucht in de kamer. Je kan natuurlijk allergisch zijn voor een bepaalde plant, of een plant niet lekker vinden ruiken. Kies daarom je lievelingsplant in je kamer. Alleen hoe ontdek je dan wat je lievelingsplant is?
>

Ontdekkingstocht naar lievelingsplant

Mijn ontdekkingstocht naar mijn favoriete plant is begonnen in verschillende tuincentra. Hoewel ik er nog steeds verdwaal, vind ik het ondanks de hysterische mensenmassa met rammelende karretjes, een ontzettend rustgevende plek. Verdwalen kan enigszins worden voorkomen als je weet waar je naar opzoek bent, dus ben ik toch eerst inspiratie gaan verzamelen achter mijn laptop. Natuurlijk zijn de meest onrealistische sfeerbeelden, de mooiste. Met een plafond van vier meter tien en planten van vijfhonderd euro. Goed, er zijn altijd alternatieven. En wat het zo leuk maakt, is dat het helemaal niet uitmaakt hoe je woont, er past altijd een plant in. Mijn voorkeur gaat nu uit naar de bananenplant, niet alleen omdat het woord banaan er in zit en ik bananen lekker vind, ik vind deze plant gewoon heerlijk exotisch!
>

Inspiratie voor groen in huis

Benieuwd waar ik inspiratie vandaan heb gehaald? Ik heb de leukste idee├źn voor groen in je kamer verzameld op de Pinterest pagina van Your Little Home. Ben je geen zorgzaam type maar wil je wel groen in je kamer? Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor! Behalve een nep plant zijn er nog veel meer mogelijkheden.. Gelukkig hebben wij wat inspiratie voor je verzameld!

 

 

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply