Nieuwe vorm van samenwonen biedt kansen voor de woningmarkt

Blog, Trendtalk

Een woning alleen huren is duur en hebben we echt zoveel ruimte voor onszelf nodig, als we de stad aan onze voeten hebben liggen en deze kunnen gebruiken als meeting place? Het is prima om een woning te delen, met kennissen, vrienden of misschien zelfs met mensen die je niet kent. Het aanbod van huurders veranderd, waar eerder alleen stellen of singles opzoek waren naar een woning, is er nu ook ‘de vriendengroep’ bijgekomen. De vraag van de laatste groep huurders hunkert naar vernieuwing in de woningbranche.
>

Klein wonen in een stad is populair, dat is op zich niet nieuw. De ‘tiny house movement’ onderstreept deze beweging. Architecten zijn bezig met het ontwerpen van kleine, verplaatsbare huizen. Op deze manier kan in een stad flexibel worden ingespeeld op woningtekort en de groei aan inwoners. We hebben het ook al eerder gehad over waarom we kleiner gaan wonen en over de voordelen van klein wonen. Onder andere benoemen we hierin de minder hoge vaste lasten per maand, en een woning delen met vreemde of vrienden is best gezellig. Deze nieuwe vorm van samenwonen biedt kansen voor de woningmarkt.

Alternatieve vormen van huurcontracten

Er is behoefte aan andere vormen van huurcontracten, welke het delen van een huurwoning voor vrienden makkelijker maakt. Huren bij Eigen Haard biedt woningen aan onder een ‘Friends Contract’. Met dit contract bepaal je zelf met wie je een woning deelt en met wie je de huur betaald. Dit maakt samenwonen met vrienden een stuk eenvoudiger. Als een vriend besluit te verhuizen kan de groep die overblijft gewoon opzoek naar een nieuwe vriend, zonder gedoe met contractopzegging of terugbetaling van je borg. Vind een woning die bij je past, met een contract dat bij je past.
>

  • Deze blogpost past o.a. binnen de volgende trends: Sharing Economy: We vinden het prettig om diensten en/of producten te delen in plaats van te bezitten. In dit geval gaat het om een woning delen met kennissen, vrienden of vreemden.

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply