Van materialistisch naar minimalistisch, mijn visie op minimalisme

Blog

Laatst bekeek ik de documentaire van Growthinkers over minimalistisch leven. De documentaire was nog maar net gestart, en ik laat mijn telefoon op de grond vallen. In een donkere zaal, met onbekende mensen naast me. Typisch. Jezelf helemaal comfortabel voelen met minder spullen, je niet hechten aan materialen en daar volledig in kunnen meegaan, maar toch lichte paniek voelen op het moment dat je vrij nieuwe iPhone op de grond klettert en ieder moment door de persoon naast me vertrapt kan worden. Nee, ik voelde me er alles behalve relaxed onder, maar ik betrapte mezelf ook op een glimlach op mijn gezicht. Een fijne uitdaging van het universum, ben je echt zo minimalistisch als je denkt? Here you go. ; )


Wat is een minimalistische lifestyle?
>

Een minimalistische lifestyle wordt gekenmerkt door jezelf ontdoen van spullen die je niet nodig hebt. Spullen maken niet gelukkig, herinneringen en dingen ondernemen wel.
>

Mijn visie op minimalistisch leven en wonen
>

Voor mij is het thema ontspullen of minimalistisch leven niet geheel nieuw. Het is bij mij ontstaan nadat ik voor de vijfde keer in korte tijd werd geconfronteerd met mijn spullen door een verhuizing. Misschien kun je wel stellen dat ik daardoor automatisch een stuk praktischer ben geworden. Niet alleen omdat het enorm veel tijd kost om alles in te pakken en te verhuizen, maar ook omdat ik erachter kwam dat ik lang niet alles nodig heb van wat ik in de verhuisdozen stopte.

Ik merkte dat, ondanks mijn inboedel steeds iets kleiner werd, ik nog wel veel waarde hechtte aan spullen. Ik identificeerde mij tot voor kort met de spullen in mijn huis. Toen ik een periode van 9 maanden weer bij mijn ouders kwam te wonen, en al mijn ingepakte spullen in een loods moest opslaan, ben ik volledig vrijgekomen van deze identificatie. Ik kwam erachter dat ik vrij weinig spullen nodig heb in een ruimte om mezelf comfortabel en mezelf te voelen.

Ik woon momenteel in een kleine studio van 24m2. Ik geef de voorkeur aan een basic interieur met veel wit en zonlicht. Clean en overzichtelijk.

 

Minimalistisch wonen>

Hoe creëer ik een fijne minimalistische woonruimte?
>

Ik geloof erin dat het voor iedereen haalbaar is om een fijne woonruimte te creëren waarin je kunt leven met de aspecten van een minimalistische lifestyle. Dit helpt je om bewuste keuzes te maken, de omgeving waarin je leeft kan je hierbij helpen, daarom is het van belang om aandacht te schenken aan je woonruimte. Het is een plek van jou, hoe je deze inricht is ook aan jou. Raak vooral geïnspireerd, voor vragen en adviezen kun je bij me terecht.

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply