Meet Tomoko, de geluidswerende bubbel voor een moment voor jezelf

Blog, Trendtalk

Dit is de oplossing voor iedereen die snel afgeleid raakt bij het lezen van een boek, of voor iedereen die wel een momentje voor zichzelf kan gebruiken.

Tomoko by Mottowasabi

Tomoko by MottowasabiOp het eerste gezicht doet het me een beetje denken aan de haarkappen die je bij de kapper ziet staan. Ze zouden met een lichtbron erin ook prima als lamp door kunnen, maar dit ontwerp heeft van oorsprong toch echt een andere functie.
>

De verplaatsbare bubbel en zijn functie

Het ontwerp is gespot op de bekende designbeurs in Stockholm. Laten we het voor het gemak omschrijven als een ‘verplaatsbare bubbel’, de Tomoko. Het is ontworpen door designers werkzaam bij Mottowasabi in Finland. De helm fungeert als een soort geluidsdichte bubbel, je kunt hem bij je stoel schuiven zodat je er onder kunt zitten en jezelf letterlijk in je eigen bubbel kunt terugtrekken. De Tomoko weert de prikkels om ons heen, zoals geluiden of beelden. Je kunt jezelf makkelijker afsluiten voor anderen in een ruimte. In een interview wordt er gezegd dat je in deze bubbel gemakkelijker kunt focussen op je werk doordat je vergeet wat er allemaal om je heen gebeurd. De wereld om je heen lijkt te verdwijnen. Het is een ontsnapping aan de werkelijkheid, het voelt als een meditatie.
>

Voor flexplekken, of ook handig in de woonkamer?

De verplaatsbare bubbel zou ideaal zijn in kantoorruimtes of op flexplekken, maar ik denk dat ze ook prima in huis passen! Zeker in een huis met weinig ruimte en veel huisgenoten is dit een ideale oplossing om jezelf even terug te trekken. We kunnen met dit soort innovatieve ontwerpen steeds flexibeler een ruimte indelen, en daar is vraag naar! We worden steeds slimmer als het gaat om ruimtes indelen. Met dit ontwerp wordt ingespeeld op de behoefte aan cocooning, een moment van rust voor jezelf. Je kunt je heerlijk terug trekken zonder te worden afgeleid door alle prikkels om je heen. Hierdoor kunnen we effectiever en vooral productiever werken.
>

Scandinavisch design met oog voor design en comfort

Dat Scandinaviërs oog hebben voor design EN comfort is duidelijk. Ze denken niet alleen na over de vormgeving, maar schenken in het bijzonder ook extra aandacht aan het comfort van het product. In Scandinavië kijken ze daar iets nauwkeuriger naar vanuit oorsprong, omdat zij natuurlijk door het strenge klimaat meer tijd in huis doorbrengen . Dit ontwerp is naast design ook gericht op comfort, en dan spreken we hier vooral over het comfort voor de oren! Het ontwerp wordt ook wel de Fashionable Stilte Werkplek genoemd, daar kan ik me wel in vinden. Hij ziet er naast comfortabel, ook tof uit! 
>

Korte trenduitleg:

  • Deze blogpost past o.a. binnen de volgende trends: Cocooning: Het is een must om in alledaagse hectiek een moment voor jezelf op te kunnen zoeken. Door alle prikkels om ons heen. Cocooning betekent letterlijk jezelf afzonderen, jezelf opsluiten op een eigen, veilige plek. Cocooning is een reactie op megatrend Stress Society. De veranderingen door technologisering gaan heel snel, de mens ontwikkelt zich in hoog tempo en daarnaast hebben we te maken met een prestatiedruk, want we willen natuurlijk in deze verandering niet stil blijven staan. Gretig zijn we opzoek naar geluk, maar we merken dat we in alle hectiek soms beter even stil kunnen staan. Cocooning is een manier om onszelf even terug te trekken uit alledaagse hectiek.

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply