Klein wonen in de stad steeds duurder

Blog, Trendtalk

Het is al even bekend dat wonen in de stad duur is. Je betaald meer huur op een populaire locatie, het aanbod is laag en de vraag groot, logischerwijs stijgen de huurprijzen. Voor een kleine kamer in Amsterdam betaal je al snel tegen de 700 euro. Ik heb er nooit veel aandacht aan besteed, omdat het normaal lijkt. Totdat ik de volgende advertentie voorbij zag komen.

photo-1436812911242-3d475df4bdd1-1
>
‘Een klein en fijn huisje, lekker in de pijp voor maar 1250 euro per maand’

‘Voor maar 1250 per maand’.. Dat klein wonen populair aan het worden is, is bekend. Wonen in een stad met alles dichtbij is heel wenselijk. Dat we vierkante meters aan woonoppervlakte inleveren dat maakt niet uit, we krijgen er plenty space voor terug in de stad. 😉 Alles wat populair wordt, is natuurlijk ook direct interessant voor marketing. ‘Een klein en fijn huisje, lekker in de pijp voor maar 1250 euro’. Deze zin leest weg als een reclamebord van de Kruidvat waar sokken in de reclame zijn, maar ik vind 1250 euro behoorlijk veel geld voor 30m2.

 

Ben jij opzoek naar een klein maar fijn huisje en wil je lekker in de Pijp wonen. Dan is dit misschien wat voor jou. Check dit huis nu en bekijk direct je andere matches!
>

Zelfstandige woonruimtes zijn geliefd

Aan alles hangt een prijskaartje en oke, de studio is voorzien van alle gemakken, modern, zelfs luxe ingericht en op een heerlijke locatie middenin de stad. Maar gaan we dit echt betalen voor kleine woonruimtes? En vooral wie? (Buiten misschien expats of tijdelijke woningzoekers). Betalen we liever 1250 euro aan een zelfstandige studio dan 700 euro aan een kamer in een gedeeld appartement?

Somber toekomstbeeld door stijgende huurprijzen in de stad

Het doet mij een beetje denken aan de huizenmarkt in Londen, waar de huurprijzen helemaal de pan uit rijzen. Als dat het toekomstbeeld is van wonen in de stad, ben ik benieuwd naar de consequenties. Een stad alleen toegankelijk voor elite? Krijgen we buitenwijken speciaal ingericht voor middenklassers of studenten? Wat nu zo heerlijk is aan wonen in de stad, is dat het vrij toegankelijk is voor iedereen. Je hebt er sociale huurwoningen, maar ook studentenhuizen, gezinswoningen enzovoorts. Een interessante ontwikkeling, dat klein wonen. Benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Hoe dit huisje er dan uit ziet voor 1250 euro per maand? Klik dan op deze link.

 

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply