Je kamer inrichten naar jouw smaak, hoe doe je dat?

Blog, Inspiratie

Je kamer inrichten naar jouw smaak, hoe doe je dat?

Je kamer inrichten naar jouw smaak is een hele uitdaging. Ons huis is een weerspiegeling van wie we zijn en wat onze leefstijl is. Een deel van onze persoonlijkheid komt tot uiting in de inrichting van ons huis. Daarom is het zo belangrijk dat je je huis inricht waar jij je op je gemak bij voelt en het ook inricht naar jouw persoonlijke smaak. Dat klinkt allemaal best logisch, maar dat is het niet altijd. Hoe ontdek je wat jouw smaak is voordat je je kamer kunt inrichten?

>

Breng jouw interieurstijl in kaart in deze 6 stappen:

1. Verzamel inspiratie om je kamer in te richten.
Onze suggesties op een rijtje:

– Zoek op Pinterest of Instagram naar inspiratie. Een hele fijne tip voor op zondagen, met je laptop in bed opzoek naar inspirerende beelden.

– Ga de straat op en stap winkels binnen, niet alleen interieurzaken, ook kledingwinkels kunnen een inspirerend interieur bieden. Daarnaast zijn conceptstores tof, vaak zijn deze winkels met een beperkt budget ingericht, maar o zo inspirerend!

– Niets is zo leuk als kijken hoe anderen hun huis hebben ingericht. Binnenkijken is heel populair, wij hebben het iets makkelijker voor je gemaakt en verzamelen de leukst ingerichte kleine woningen. Bekijk ze hier!
>

2. Experimenteer met kleuren waar jij blij van wordt!
Verzamel verschillende kleurstalen en leg ze naast elkaar. Zo kun je gaan experimenteren met kleuren. Kies voor een goede basiskleur en aanvullende kleuren. Aanvullende kleuren kies je voor bijvoorbeeld accessoires en vaak geeft dit een spannend contrast.
>

4. Genoeg inspiratie verzameld?
Inspiratie verzamelen leidt tot een ontdekking van jouw smaak. Leg na een tijdje alle gevonden beelden eens naast elkaar en bekijk de overeenkomsten of juist verschillen.
>

5. Schrijf steekwoorden bij de beelden op. 
Schrijf in steekwoorden op wat in je opkomt als je alle beelden ziet. Alle verzamelde beelden roepen een bepaalde sfeer of gedachte bij je op. Schrijf deze woorden op! Zie je veel ‘robuuste’ materialen, is de uitstraling stoer, klassiek of romantisch? Deze woorden kun je ook direct weer gebruiken om online te zoeken naar inspiratie.
>

6. Bewaar alles in een mapje. 
Zorg ervoor dat je al je beelden bij elkaar verzameld houd, online of uitgeprint in een mapje! Op deze manier kun je altijd beelden toevoegen en weer terug zien.
>

Door deze stappen te doorlopen ga je stukje bij beetje ontdekken wat jouw stijl is. Misschien verander je ook na loop van tijd van stijl, dat maakt het spelen met interieur zo verassend. Kom je er niet helemaal aan uit? Je kunt voor advies altijd bij ons terecht!

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply