Je leven spik en span met ‘De RegelMaat’

Blog, Inspiratie

Deze blog is geschreven door de meiden van Spik&Span.

Heb jij een drukkere agenda sinds je op jezelf woont? Een paar jaar geleden kwamen alleen termen als school, sport, een bijbaantje, hier en daar wat afspraken MAAR vooral leuke dingen doen in je agenda voor. Op een dag besluit je op jezelf te gaan wonen in een appartement of in een studentenhuis. Vanaf dat moment komt ook het huishouden om de hoek kijken. Alleen.. waar haal je de tijd vandaan om je drukke leven te combineren met het oh-zo-leuke (ahum) huishouden? Daar hebben wij wat op bedacht!

Het ontstaan van Spik&Span

Het is allemaal begonnen in oktober op een regenachtige dag met de vraag: ‘Wat willen wij voor onderneming starten, met name voor wie en wat gaan we dan voor hen betekenen?’ Na lang brainstormen, onderzoek doen en interviews houden, brandde er ineens een lampje bij ons. We hebben ondervonden dat starters, dus de mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen, het enorm lastig vinden om alles wat zij moeten doen te combineren. Met name in het huishouden. Welke taken zijn er precies? Hoeveel tijd kosten die taken? Welke taken doe je iedere week en welke taken maar één keer per maand? Hoe maak je het beste je oven schoon? Met welk schoonmaakmiddel glanst jouw wasbak weer als nooit tevoren? Wat moet je doen als je pan is aangebrand? Weet jij het? De (meeste) starters in ieder geval niet (en wij stiekem ook niet!)

Spik&Span

Spik&Span

Je leven spik en span met De RegelMaat

Daarom hebben wij de RegelMaat in het leven geroepen. De RegelMaat is een speciaal door ons ontworpen kalender. Deze kalender biedt starters structuur, overzicht en bestaat uit 52 weken. Elke week staan er taken omschreven die je moet uitvoeren. Er zijn ook taken die je niet iedere week hoeft te doen, deze zijn vormgegeven in een andere kleur om het overzichtelijk te houden. Ook bevat de kalender leuke quotes, facts, tips & tricks. Zodra je de taak voltooid hebt, kan je deze afvinken. Daarnaast is er ruimte voor overige notities. Wij hopen hiermee de starters, hoe jong of oud zij ook zijn, meer structuur te bieden in hun dagelijkse leven en ervoor te zorgen dat hun huisje er op ieder moment van de dag weer Spik&Span uitziet!

Waar komt de behoefte aan regelmaat vandaan?

We hebben gesignaleerd dat we in een ‘Stress Society’ leven. Vroeger had men veel minder keus. Je vrienden woonden in de buurt, je werk was aan de andere kant van het centrum (of hooguit een halfuur fietsen), mensen bleven langer thuis wonen en de activiteiten die men ondernam waren simpelweg niet zo uitgebreid als nu. De samenleving waar wij nu in leven is druk. Mensen bewegen zich binnen no time van hot naar daar en verder. De activiteiten die we ondernemen moeten iets speciaals bieden, ons werk mag (maar liefst) twee uur reizen zijn, we hebben vrienden die over de hele wereld wonen en.. ohja, het huishouden. Dat hoort er natuurlijk ook nog bij. In deze drukke samenleving waarin de virtuele wereld ook voor nog meer prikkels zorgt, hebben wij daarom gekozen voor een tastbaar product om ervoor te zorgen dat de starters, maar ook anderen die zich herkennen in het probleem, meer rust en regelmaat ervaren.

Ben je geïnteresseerd geraakt in ons product?

Op dit moment zijn wij druk bezig om de RegelMaat te produceren. Like ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Binnenkort gaat de RegelMaat in de verkoop! Zou je de RegelMaat graag in jouw woonkamer willen hebben? Stuur dan een mailtje naar Spik-Span@hotmail.com.

Dit concept is bedacht door: Shirley, Jeanine, Sofie, Martine, Roos, Demi en Marloes.

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply