Frisse pastelkleuren voor de lente

Blog, Inspiratie

Frisse pastelkleuren voor de lente! Ben je toe aan een nieuw en fris kleurtje in je interieur nu de lente weer in aantocht komt? Bij mij gaat het alweer kriebelen! Ik laat mij graag inspireren door mooie interieur beelden die ik voorbij zie komen. Toch vind ik het wat lastig om de kleuren te bepalen. Een kleur moet niet al te trendgevoelig zijn, want ik vind het wel belangrijker dat het wat langer meekan. Daarnaast moet ik mij ook fijn voelen bij de kleur.
>

Kleuren hebben invloed op je gemoedstoestand.

Omdat ik te maken heb met één ruimte waar ik slaap, eet, werk en ontspan moet ik rekening houden met deze elementen. Kleuren beïnvloeden je gemoedstoestand, daarom is het belangrijk dat ik een kleur kies waar ik mij bij al deze bovenstaande elementen fijn voel.

Belangrijk is dat ik de ruimte niet kleiner maak dan het al is, dat betekent dat ik voor lichte kleuren ga. Donkere kleuren absorberen namelijk licht en laten de ruimte kleiner lijken. Ik ben op onderzoek uitgegaan naar kleuren die ik mooi vind, en die daarnaast ook een positief effect hebben op mijn gemoedstoestand

De kleuren in mijn studio op dit moment kunnen wel pastelkleuren gebruiken.

Bruin en grijstinten zie je al veel terug in mijn ruimte. Deze kleuren hebben een positief effect op mij, ik word er namelijk rustig van. Het leidt niet teveel af en het is een mooi contrast naast de kleur wit op mijn muur. Toch mis ik wel wat vrolijke kleuren! De enige kleur die mij opvrolijkt op dit moment zijn de kleuren van de planten. Nu de lente in aantocht komt, hunker ik naar pastel kleuren. Zacht, romantisch en vrolijk!

Deze inspiratiebeelden vond ik op Pinterest. Kijken jullie met mij mee?


 

SFD0EC1E957809840FB92BFED19FD3BEAFF

                     

Beelden gevonden via:

  1. Binti Home 2. vtwonen 3. vtwonen 4. Coco Lapine Design 5. weekdaycarnival 6. Coco Lapine Design

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply