Binnenkijken bij Rianne in Maastricht

Binnenkijkers, Blog

Rianne volgt al sinds het begin Your Little Home, super leuk! Nu ik langzaam weer bezig ben nieuwe binnenkijkers te verzamelen, spotte ik haar leuke kamer. Waar ze natuurlijk ook zelf een stukje over heeft geschreven op haar eigen blogRianne is student Visuele Communicatie aan de kunstacademie in Maastricht. Daar woont ze sinds ruim anderhalf jaar op kamers. Benieuwd naar haar kamer? Het is zo leuk, en vooral creatief ingericht.

Ik weet mijn eigen draai te geven aan Ikea meubels

Mijn kamer is 21m2 groot. Daar heb ik de kamer ook wel bewust op uitgekozen. Ik kom uit de buurt van Maastricht, dus het was voor mij qua reizen geen noodzaak om op kamers te gaan. Ik wilde het graag omdat ik er aan toe was, dus ik had wat tijd betreft ook de luxe om te wachten tot ik echt een mooie, grote kamer tegen kwam. Dat werd deze dus. Ik vind het vooral ook erg leuk dat ik in een flat woon op 5 hoog, waardoor ik een mooi uitzicht heb.

Mijn kamer is vooral clean en licht, maar toch ook warm. Ik heb de meest standaard, basic meubels van Ikea, maar ik weet er wel mijn eigen draai aan te geven. Het warme gevoel creëer ik door mijn grijze, stoffen bank en mijn eikenhouten bed. En mijn roze muur niet te vergeten 🙂 Die zorgt echt voor de meeste sfeer op mijn kamer. Ik denk dat het er heel anders zou hebben uitgezien als die roze muur er niet was.

Ik heb heel wat moodboards gemaakt op Pinterest voor het opdoen van inspiratie

Ik haalde tijdens de verhuizing vooral inspiratie uit deze blog. Toen ik hier net woonde heb ik gekeken naar vele andere binnenkijkers, omdat ik het wel lastig vond om iets leuks te maken van een kleine kamer. Ook had ik toentertijd al veel inspiratie opgedaan op Pinterest; ik heb heel wat moodboards gemaakt.

Ik heb er bewust voor gekozen om een soort woonkamer-gevoel te creëren. Ik vind het heel belangrijk dat ik echt een zit-hoekje heb, met een bank, salontafeltje en tv. ’s Avonds doe ik mijn Happy Lights en kaarsjes op tafel aan, en dat ziet er zo gezellig uit! Ook is het roze in combinatie met grijs echt mijn kleur. Verder heb ik overal veel persoonlijke spulletjes en accessoires staan, die voor mij herinneringen of waarde hebben.

Mijn favoriete plek

Het hoekje bij de bank is mijn favoriete plek, met het witte tafeltje en de kaartjes aan de muur. Dat zijn allemaal spullen die voor mij waarde hebben, wat ik bijvoorbeeld heb meegenomen van vakanties. En mijn koffie-hoekje is een favoriet plekje van me. Stiekem vind ik het zó leuk dat mijn handdoeken zo goed overeenstemmen met mijn koffiezetapparaat 🙂

De grootste uitdaging in mijn kleine kamer

Eigenlijk net als het woonkamer-effect idee, is het je misschien opgevallen dat er nergens een echte kledingkast staat, op mijn lockerkast na. Ik besloot met de verhuizing om de ladekast en KALLAX kast van Ikea te kopen, en zo mijn kleding en spullen weg te stoppen… Achteraf kreeg ik daar wel een klein beetje spijt van want het past allemaal maar net 🙂

Het ziet er mooi uit, maar iets minder praktisch is het wel. Zo wist ik in het begin niet goed waar ik spullen kwijt moest waar ik niet over had nagedacht, zoals handdoeken, plastic en oud papier, schoenen, tassen etc… Daar heb ik later allemaal handige, onzichtbare plekjes voor bedacht, zoals achter de bank, achter mijn tv, en in mijn lockerkast. Of de handdoeken die nu juist als eye-catcher met goedkope haakjes aan de kast hangen. Van iets waar ik me in het begin aan stoorde, omdat ik er geen plek voor wist te vinden, heb ik nu mijn favoriete hoekje gemaakt. Gewoon beetje creatief zijn dus.

Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk alle binnenkijkers!

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply