Binnenkijken bij Talita

Binnenkijkers, Blog

We hebben weer een hele fijne binnenkijker gespot, vandaag in Utrecht bij Talita en haar man. Het is niet zomaar een appartement, wij zijn opslag verliefd. Een bijzonder ingericht huis met persoonlijke elementen en spullen met een verhaal. Eerlijk, daar moet je wel een neus voor hebben. Talita is eigenaar van het online magazine Soulstores waar ze schrijft over stijlvolle, duurzame winkels en producten met een bijzonder verhaal. Lees hieronder meer over de stijl van Talita.

Binnenkijken bij Talita - foto gemaakt door Coco Plooijer

Binnenkijken bij Talita – foto gemaakt door Coco Plooijer

Ons huisje is echt een manifestatie van onze persoonlijkheden

Talita: “Mijn vrienden noemen ons huisje gekscherend een concept store. Omdat ik schrijf over bijzondere winkels en er ook veel kom, kom ik ook altijd wel met nieuwe producten thuis. Mijn man kijkt me dan weer eens aan met zijn handen in het haar wanneer ik weer met één of ander vintage vaasje of design plankje thuis ben gekomen waar eigenlijk niets in of op past. Ik roep dan maar gewoon dat het leuk is om te hebben. Of dat er een mooi verhaal achter zit. Tot nu toe kom ik daar nog mee weg 😉

Er zit eigenlijk geen lijn qua stijl in onze woning. Het is een mengelmoes tussen vintage en botanisch. We houden van kleur in huis maar vinden het wel belangrijk dat de muren en vloeren in ieder geval rustig zijn. Vandaar de witte kleur op de muren en de vloer. Verder is alles lekker low budget en IKEA. Maar dan wel met onze eigen twist.

Ik krijg inspiratie van alle winkels die ik bezoek en van alles wat ik om me heen zie. Ons huisje is echt een manifestatie van onze persoonlijkheden. Manlief en ik zijn allebei een beetje allergisch voor hele strakke, klinische ruimtes. We gaan graag op zoek naar producten die een verhaal met zich meedragen en waar we bij de eerste oogopslag al blij van worden. Zo kochten we samen twee oude schoolplaten op de IJhallen in Amsterdam en komen de veilingkistjes van een aardappelboer uit Wageningen. Ook steken we een keer in de zoveel tijd onze handen uit de mouwen om creatief te doen. Zo maakten we van koperen buizen en touw een eigen foto-muurtje en toverde we een saaie zilveren sta-lamp om tot een lamp die helemaal in ons huisje past door er simpelweg wat touw omheen te wikkelen. Easy does it :)”

 

Binnenkijken bij Talita

Binnenkijken bij Talita

Binnenkijken bij Talita

Binnenkijken bij Talita

>
Mijn lievelingsplekje in huis is.. 

“Op mijn regisseursstoeltje bij de verwarming bij het raam. Dit is echt mijn lievelingshoekje. Hier eet ik ’s ochtends mijn ontbijtje, drink ik mijn kopje koffie en neem ik het leven van de dag in mij op. Iedere dag komen er roeiers voorbij op het kanaal voor ons huis. En omdat ons raam op het westen zit schijnt de zon ’s middags vol in onze woonkamer en tegen de avond kleur de lucht roze door de zonsondergang. Dan geniet ik echt van dat plekje.

De locatie is fantastisch, we zitten aan de Muntkade op loopafstand van De Munt. Dit is dé plek waar Utrecht samenkomt om te zwemmen en van de zon te genieten in de zomer. Wat ons huisje echt eigen maakt zijn de grote ramen en onze eigen inrichting. Ik durf wel te zeggen dat wij geen dertien in een dozijn inrichting hebben.”

Binnenkijken bij Talita

Binnenkijken bij Talita

Binnenkijken bij Talita

Binnenkijken bij Talita

Vul je huis met unieke producten met een bijzonder verhaal

“Mijn grootste tip voor een gezellig en warm huis: blijf bij jezelf en vul het zoveel mogelijk met persoonlijke spullen die je blij maken. Natuurlijk, één kleurstijl is leuk. Maar juist in de combinatie van stijlen sprankelt de persoonlijkheid ervan af. Oh én kijk op Soul Stores als je op zoek bent naar unieke producten met een bijzonder verhaal ;)”
>

Bekijk hier meer binnenkijkers

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply