Binnenkijken bij Silke

Binnenkijkers, Blog

Vandaag kijken wij binnen bij Silke uit Hoofddorp. Momenteel zit ze in 6 VWO en kan ze niet wachten tot ze klaar is, zodat ze kan gaan beginnen aan de Universitaire Pabo in Leiden. Ze woont momenteel nog bij haar ouders en ze heeft nog geen plannen om op zichzelf te gaan wonen. Toch droomt ze over een eigen plekje later. Wat vooral opvalt aan de foto’s van Silke zijn de details van haar kamer. Wij vinden het prachtig, kom binnen bij deze lichte kamer van maar liefst 10m2!

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Instagram is voor mij de uitlaatklep

Silke: “Naast mijn passie voor kinderen, heb ik sinds twee jaar een passie ontwikkeld voor interieur. Dit is begonnen door Instagram. Ik ontdekte steeds meer accounts van meiden die foto’s van hun interieur delen en ik dacht: ‘dit wil ik ook!’. Instagram is voor mij een uitlaatklep: ik kan er mijn creatieve uitingen in kwijt. Beetje bij beetje ben ik begonnen in mijn slaapkamer. Mijn slaapkamer is klein maar dat weerhoud mij er niet van om het steeds anders in te delen en aan te vullen met accessoires. Je zou mijn stijl kunnen omschrijven als Scandinavisch waarbij zwart, wit en hout de boventoon voeren”.

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

De DIY’s maken het persoonlijk

”Ik heb gekozen voor een lichte basis omdat dat mijn voorkeur heeft. Op dit moment heb ik de ideale indeling van mijn kamer gevonden. Ik kan vanaf nu gaan experimenteren met kleur, dit mis ik nog in mijn kamertje. De pastelkleuren mint en roze vind ik een mooie combinatie en zeker met het voorjaar in aankomst zullen deze kleuren worden toegevoegd. Om mijn kamer persoonlijk te houden, maak ik veel DIY (Do It Yourself), dit zie je ook terug op de foto’s. Een DIY die ik gemaakt heb samen met mijn vader en waar ik stiekem toch wel trots op ben, is mijn steigerhouten wandbord. Het bord kan ik eindeloos stylen en daar maak ik handig gebruik van. Zo kan het bord er volgende week totaal anders uit zien. Een andere DIY die ik regelmatig uitvoer is haken. Bij de action heb ik een krukje aangeschaft en daar een hoes omheen gehaakt (zie foto).

In mijn vrije tijd ben ik actief op Pinterest en kan ik uren door het centrum struinen op zoek naar koopjes. Deze vind ik voornamelijk bij de Action, Xenos en de Hema. Maar sinds kort heb ik ook de kringloopwinkel ontdekt.”

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

3 tips van Silke:

1. Heb je maar een kleine ruimte tot je beschikking? Zet vooral niet teveel neer! Een kleine ruimte wordt dan al gauw te druk. Dit is ook mijn valkuil, want – ja ik weet het – er zijn zoveel leuke dingen te koop! In plaats van veel spulletjes neer te zetten is het de kunst om af te wisselen. Dat is een uitdaging, maar wel ontzettend leuk. Je kamer lijkt zo steeds als nieuw. Less is dus echt more!

2. Multifunctionele meubels, ik zweer erbij. Zo heb ik een bedbank van de HEMNES collectie van IKEA. Overdag kan hij functioneren als bank (leuke stylingtips vind je op Pinterest), ’s avonds als eenpersoons-, maar ook als tweepersoonsbed. Ideaal!

3. Doe-het-zelf! Voor de creatievelingen onder ons: neus eens wat rond op Pinterest, doe inspiratie op en ga aan de slag! Vaak kun je met heel weinig materiaal al ontzettend leuke interieur accessoires maken!

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Binnenkijken bij Silke

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply