Binnenkijken bij Sanne Venhuizen

Binnenkijkers, Blog

Dit stijlvol ingericht kamertje is van Sanne Venhuizen uit Zwolle. Door het hoge plafond en de witte wanden lijkt de kamer heel ruim, toch is de kamer slechts 18m2. Wauw!

Binnenkijken bij Sanne

Binnenkijken bij Sanne

Een zwak voor mooie interieurs

Sanne: “Ik ben een fotograaf uit de mooie stad Zwolle. Ik woon aan de rand van de binnenstad in een studentenhuis. Mijn kamer is 18 vierkante meters gezelligheid! Ik heb al heel lang een zwak voor mooie interieurs.

Vroeger wilde ik geen barbiepop voor mijn verjaardag, maar een nieuwe kleur voor op de muur in mijn kamer. Toen ik het idee kreeg om op mezelf te wonen wilde ik graag investeren in spullen die ik mooi vind. Ik was bang dat ik mijn eigen kamer zou inrichten in een stijl die ik na een tijdje niet meer mooi zou vinden. Er zijn veel verschillende woonstijlen, en ik wilde graag mijn eigen stijl ontwikkelen.

Binnenkijken bij Sanne v

Mijn eigen stijl creëer ik door spullen te kopen die echt bij mij passen. 

Een jaar voordat ik op mezelf ging wonen ben ik begonnen met het verzamelen van mooie spulletjes en het verkopen van meubels die ik niet meer vond passen in mijn kamer. Op deze manier creëerde ik mijn eigen stijl. Ik ben er achter gekomen dat ik gekleurde items snel beu ben, dus heb ik gekozen voor een basic kleurenpalet. De kleuren die ik heb gebruikt zijn; zwart wit, grijs, goud, bruin en groen. Mijn stijl is een mix van veel verschillende stijlen door elkaar, maar voornamelijk: Design (modern), Scandinavisch en Industrieel (met een stoere touch). Doordat de kleuren rustig zijn in mijn interieur kan ik verschillende stijlen mixen, dat vind ik zo leuk!

Binnenkijken bij Sanne

Binnenkijken bij Sanne

Binnenkijken bij Sanne

Binnenkijken bij Sanne

Tip van Sanne: Maak een moodboard en bepaal kleuren vooraf. 

Werk met een moodboard. Een moodboard is een verzameling van allemaal inspirerende beelden bij elkaar van bijvoorbeeld Pinterest of uit tijdschriften. Plak op een groot vel papier alles wat jou aanspreekt. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van wat jij mooi vindt. Daarnaast is een  moodboard maken gewoon heel leuk. Kies een aantal kleurtinten uit en ga hiermee aan de slag. Op deze manier kun je verschillende woonstijlen makkelijk met elkaar mixen, maar blijft het toch een geheel. Let op de verschillende kleurnuances van hout en verschillende kleuren groen, uit bijvoorbeeld planten. Dit kan in een ruimte snel rommelig en chaotisch ogen.

Binnenkijken bij Sanne

Binnenkijken bij Sanne

Less is more!

En als laatste: less is more! Ik vind het belangrijk dat een ruimte rust uitstraalt. Een kleine ruimte wordt al snel rommelig en chaotisch. Door niet te veel kleine frutsels neer te zetten, maar voornamelijk grote accessoires te gebruiken creëer je meer eenheid. Kleine accessoires, zoals kaarsen en cactussen, vind ik het leukst om te clusteren bij elkaar!”

Binnenkijken bij Sanne

Binnenkijken bij Sanne

Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk alle binnenkijkers!

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply