Binnenkijken bij Rianne

Binnenkijkers, Blog

Rianne volg ik al een tijdje op Instagram, en steeds werd ik verrast door haar leuke interieur. Dat kan niet anders dan een leuke blog worden met inspiratie voor jouw kleine woning. Inmiddels is ze al verhuisd naar een nieuwe woning met een extra slaapkamer, benieuwd hoe dat eruit gaat zien? We houden je op de hoogte! In dit blog haar eerste huisje.

Schermafbeelding 2016-10-20 om 11.35.48

Rianne: Toen ik hier net kwam wonen, heb ik eigenlijk zoveel mogelijk grote meubelen bij IKEA gehaald, voor het gemak, aangezien ik van het hoge noorden naar Amstelveen verhuisde. Ik had een hoogslaper als bed om ruimte in mijn krappe 16m2 woon en slaapkamer te besparen en had daarnaast een vintage dressoir, een grote zelfgemaakte eetkamertafel met 4 stoelen, een bank en een kledingkast in de ruimte staan.

Waarom een hoogslaper toch geen goed idee was achteraf

Nadat ik mijn ouders een paar keer te logeren heb gehad en er wel eens andere mensen bleven slapen besefte ik dat ik en mijn gasten niet gelukkig werden van een hoogslaper. Het leek in het begin zo fijn, omdat ik wel alle meubels wilde zoals in een volwassen huishouden in mijn kleine kamer. Ik kon op deze manier alles kwijt, en hield zelfs ruimte over om me te bewegen. 

Mijn gasten en ik werden niet gelukkig van een hoogslaper

Waar ik toen geen rekening mee had gehouden was het feit dat alle warmte en etensluchten omhoog trekken. Als ik dan ’s avonds mijn bed in wilde slapen, rook ik mijn avondeten nog. Ondanks dat ik gewoon mijn raam open had staan om het te laten doorluchten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het krakkemikkige trappetje naar het bed toe. Het weerhield sommige vrienden er ook wel eens van om te blijven logeren geloof ik.

De hoogslaper heb ik daarom een tijd geleden verkocht en daar zijn pallets voor in de plaats terug gekomen. Ik heb geschoven met mijn meubels en uiteindelijk is de indeling zoals het nu staat er uitgekomen. Het is nog steeds niet helemaal zoals ik het wil, maar over twee weken verhuis ik binnen hetzelfde gebouw naar twee verdiepingen hoger, met een kamer extra. Verheug me er op om weer “opnieuw” te mogen beginnen.

Binnenkijken bij Rianne

Binnenkijken bij Rianne

Binnenkijken bij Rianne

Binnenkijken bij Rianne

Mijn interieurstijl

Ik hou van wit, gecombineerd met hout en zachte aarde en pasteltinten. Het dressoir op de foto, wil ik uiteindelijk ook nog verven in een zelfde tint als dat ik het blad al heb geverfd of misschien zelfs een tintje harder. Accessoires vind je in mijn interieur niet in symmetrie. Als er al iets in symmetrie of tweevoud in mijn kamer staat zoals de Hendricks flessen met kaarsen daarin, dan is de ene kaars langer dan de ander. Ik hou van speelsheid in composities en opstellingen.

Daarnaast heb ik altijd bloemen en planten in mijn interieur staan, die brengen de ruimte tot leven. In dit geval ontbreken de planten even, want die waren helaas gestorven door nalatigheid van mij en mijn gasten deze zomer, oeps!

Binnenkijken bij Rianne

Binnenkijken bij Rianne

Mijn favoriete plekje

Mijn favoriete plekje in mijn kamer is het houten kistje met de vaas met gedroogd gipskruid er in. In het kistje liggen de VTwonen’s van afgelopen jaar en andere tijdschriften voor inspiratie. Ik ben mijn hoofd altijd aan het vullen met inspiratie en met DIY’s. Ik zou ze alleen wat meer moeten uitvoeren!

Voor mijn nieuwe huis ben ik op Pinterest al aan het verzamelen geweest de afgelopen maanden. Als je naar de boarden “huis lief huis”, “sweet dreams” en “in de keuken” gaat dan krijg je een kleine impressie van hoe mijn nieuwe mini huisje er uit gaat zien, maar daarvan houd ik jullie natuurlijk ook via Your Little Home op de hoogte!

Binnenkijken bij Rianne

Binnenkijken bij Rianne

Tips voor mensen met een kleine woning

Hou het licht en hou de meubeltjes klein. Als je net zo’n verzamelaar van spullen bent als ik, zorg dan voor genoeg opbergruimte. Zo heb ik in mijn keuken bijvoorbeeld een “zoldertje” gemaakt. Alle kerstspullen en winterkleding en oude agenda’s en tierelantijntjes bewaar ik daar.

Binnenkijken bij Rianne

Binnenkijken bij Rianne

Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk alle binnenkijkers!

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

1 Comment

  • Reply
    De voor- en nadelen van een hoogslaper
    oktober 20, 2016 at 1:17 pm

    […] […]

  • Leave a Reply