Binnenkijken bij Noortje

Binnenkijkers, Blog

Noortje woont in Zwolle, in de superleuke wijk Assendorp. Daar wonen veel jonge mensen en studenten, plus het is vlakbij het centrum. Ze is zelf geen student meer, maar is wijkverpleegkundige bij buurtzorg. Ze is wel opzoek naar een nieuwe woning, iets groter, maar voor nu is dit helemaal prima. Haar kamer valt heerlijk op vanwege haar jungle behang, benieuwd? Kijk dan snel verder!

De indeling van mijn kleine huis

Het gedeelte beneden waar de badkamer, keuken en het woongedeelte is, is ongeveer 20m2. De kamer erboven is 27m2, maar met een schuin dak. Ik heb in mijn kamer een douchecabine, deze staat achter de keuken. De wastafel en toilet deel ik met 3 andere meiden die net zulke kamers hebben als ik. Iedereen in dit huis heeft dus eigenlijk 2 kamers, mijn kamer heeft de grootste slaapkamer.

Urban Jungle en Boho Chic

Mijn stijl is een mix van boho chic en urban jungle, misschien ook een beetje ibiza stijl. Daarnaast hou ik van planten en de kleuren goud en koper, hier en daar met glitters. Ik heb veel kleine spullen, maar ik let er altijd op dat alles bij elkaar past zodat het niet een ongeorganiseerde bende wordt. Clusteren is een must.

Inspiratie via Pinterest

Ik kijk vooral veel op Pinterest , daar zoek ik op de term ‘boho chic’ en ik krijg super veel mooie interieurs te zien. Verder kijk ik wel eens in woonmagazines. Toch vind ik wel dat ik best wel mijn eigen stijl heb ontwikkeld, en bedenk ik dus de meeste dingen die ik in mijn kamer wil zelf.


Ik voel mij helemaal thuis wanneer mijn vogel Sientje naar mij fluit als ik binnenkom

Als ik binnen kom en ik zie mijn roze leren klippan bank staan met het panterprint geiten velletje eroverheen, dan voel ik me echt thuis. Deze bank is wel echt favoriet. Ik ga heel hard balen wanneer ik een groter huis heb en mijn roze bank te klein is. Ook voel ik me erg thuis wanneer mijn vogel Sientje (Agapornis) naar mij fluit als ik binnenkom. Als ik beneden mijn sleutel in de voordeur steek dan hoor ik haar al fluiten, ze hoort het echt als ik eraan kom, dan is ze helemaal blij.

Mijn favoriete plek, ik kan niet kiezen!

Ik zit vaak aan tafel achter mijn laptop voor het surfen naar nieuwe hebbedingen of voor werk. Het is een knusse plek, zo aan dat oude Formica tafeltje. ‘s Avonds is de bank mijn favoriete plek, dan branden de kaarsjes en kijk ik een leuke film op Netflix of een programma op tv. Als ik overdag tijd over heb om een boek te lezen dan ga ik vaak in de stoel onder de trap zitten met mijn benen op de bank, een super chill plekje! Wat ook leuk is om op de bank bij het raam te zitten, ik kijk dan naar het verkeer en de mensen die voorbij lopen, er is altijd wat te zien.

Tip: Zorg voor voldoende opbergruimte, dan kan je alles tenminste kwijt zonder dat het in de weg ligt

Mijn grootste uitdaging in dit huis was hoe ik al mijn spullen kan opbergen in deze kleine ruimte. Ik heb het grotendeels opgelost door een grote witte kast met spiegel. Hierin hangen mijn jassen, maar er zit ook eetvoorraad in, mijn tassen en nog wat andere troepjes. Boven heb ik veel hoekjes waar best veel opbergruimte is. Ik heb ook een blauwe kist boven, daar zitten al mijn spullen in die ik gebruik voor de inrichting, zoals kaarsen, potjes, vazen, beeldjes. Het is dus wel echt een aanrader om veel opbergruimte te creëren, zodat het niet zo rommelig wordt.

Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk alle binnenkijkers!

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply