Binnenkijken bij Niels

Binnenkijkers, Blog

Een beetje creatief moet je wel zijn, om tot een interieur te komen zoals bij Niels binnen. Wauw, waar hij het allemaal vandaan haalt gaat hij je zelf vertellen. Ik ben alvast verliefd!

Binnenkijken bij Niels

Binnenkijken bij Niels

De zoektocht naar de geschikte meubels, ik vind ze op de hoek of bij een oud internaat..

Niels: “Dit is mijn studio van 30m2 in Eindhoven. Een betere plek om te wonen kan ik me niet bedenken. Ik hoef namelijk niet ver om leuke spullen te scoren voor mijn woning. Ik loop naar beneden en sta zo tussen de leuke interieurwinkels. Of spring op de fiets en ben binnen vijf minuten bij de kringloopwinkel. Daar heb ik laatst nieuwe eetkamerstoelen vandaan geplukt. Bij een internaat in België heb ik een bijzettafel op de kop weten te tikken. Het internaat bood oude spullen van vroeger aan, er zaten echt een aantal parels bij.”

Blij met een eigen plek die ik kan veranderen zovaak als ik wil

“Ik heb de laatste tijd zoveel verzameld dat ik een kraam zou kunnen huren op de rommelmarkt om mijn ‘overbodige’ accessoires te verkopen. Tot nu toe past het nog in een kast in het opberghok. Hier staan potjes, kleedjes, kussentjes, en veel andere accessoires in. Op deze manier kan ik af en toe van decoratie wisselen. Mensen die over de vloer komen zeggen vaak: ‘Staat het nou weer anders Niels?’ Ik moet ze wel een beetje gelijk geven. Het staat werkelijk waar geen dag hetzelfde. Soms verzet ik wat dingen in huis en ga ik daarna boodschappen doen, maar bij terugkomst zet ik het toch weer anders omdat het niet naar mijn zin is hoe het dan staat. Mijn ouders zijn blij dat ik nu mijn eigen plek heb om in te schuiven, het zat er al van kleins af aan in.”

Een mengelmoes van vintage en botanisch

“Ik vind het heerlijk als er een groot contrast te zien is qua stijl en kleur in mijn interieur. Juist door een combinatie van stijlen sprankelt de persoonlijkheid ervan af. Ik krijg inspiratie van winkels die ik bezoek en wat ik online vind als ik surf op het internet. Ik ben erg actief op Pinterest en op Instagram volg ik mensen die druk bezig zijn op het gebied van interieur en styling. Ik omschrijf mijn eigen stijl als een bij elkaar geraapt zooitje. Als ik het echt een naam aan moet geven zou ik zeggen dat het een mengelmoes is van vintage en botanisch.”

 

Ik ben erg gehecht aan het Perzisch tapijt wat bij de bank ligt. Toen ik het kleed voor de eerste keer zag was ik meteen verliefd, de kleuren en het patroon wat erin zit zijn prachtig! Je blijft er nieuwe vormen, kleuren en details in zien.

 

Mijn favoriete plek in huis

“Mijn favoriete plek in huis is een plek aan tafel. Hier eet ik ’s ochtends mijn ontbijtje, drink ik mijn koffie en begin ik de dag. Als ik in de ochtend de gordijnen open heb en de zon naar binnen zie schijnen is dat puur genieten. Daarnaast met vrienden genieten van goed eten onder het mom van een glas wijn en een goed gesprek. Een soort ‘favorite meetingplac’  in huis kun je de tafel wel noemen, lekker sociaal!”


Binnenkijken bij Niels

Binnenkijken bij Niels

Tips voor iedereen die klein woont 

“Mijn tip voor iedereen die klein woont: Zorg dat je veel opbergruimte hebt. Het geeft rust en overzicht als je veel spullen kunt opbergen zodat ze uit het zicht zijn. Als je lekker chaotisch bent zoals ik zijn lades, kasten en  opbergboxen wel gevaarlijk. Het ziet er altijd wel netjes uit, totdat je een lade opentrekt.. ; -).”

Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk alle binnenkijkers!

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

1 Comment

  • Reply
    Binnenkijken bij Niels 2.0
    september 15, 2016 at 1:36 pm

    […] jullie, een kleine update met nieuwe foto’s in deze blog dus! Wat vinden jullie ervan? Bekijk hier de foto’s voor de […]

  • Leave a Reply