Binnenkijken bij Machteld

Binnenkijkers, Blog

In Amsterdam een fijne woonplek vinden kan een hele uitdaging zijn. Ik spotte deze toffe zolderkamer per toeval op de Facebook pagina waar tijdelijke kamers worden aangeboden. Ik blijf me steeds verbazen over de verschillende soorten woonplekken, en dan vooral hoe divers deze zijn ingericht. De kamer van Machteld heeft een wel heel bijzonder item in haar kamer ‘hangen’. Lees hier meer over haar inrichting.

Binnenkijken bij Machteld

Binnenkijken bij Machteld

Dit is de grootste kamer die ik tot nu toe heb gehad

Machteld: “Dit is mijn kamer. Een zolderkamer in Amsterdam. Een verzameling van spullen die overal vandaan komen en die ik van hot naar her sleep! Ik woon er nu een half jaar en hoewel het hier ‘your little home’ heet is dit de grootste kamer die ik heb gehad.”

Binnenkijken bij Machteld

Binnenkijken bij Machteld

“Bedenken hoe ik een kamer het best kan inrichten vind ik leuk. Omdat ik zo vaak verhuisd ben heb ik geleerd een kamer snel ‘eigen’ te maken. Ik vind het leuk om te kijken naar de mogelijkheden die de kamer biedt om er iets bijzonders uit te halen. Kamers met karakteristieke dingen vind ik dan ook mooi. Van deze kamer vond ik het bijvoorbeeld heel leuk dat hij een dwarsbalk had waar ik een schommel aan op kon hangen. En mijn slaapbank paste mooi tegen de rechte wand aan, in de driehoek. Vaak heb ik ook een bepaald thema in mijn achterhoofd bij de inrichting, zoals Rohan (van Lord of the Rings) of een boshutje. Het zorgt voor wat eenheid in je kamer, en als je dan op je kamer komt zit je midden in een verhaal.”

Binnenkijken bij Machteld

Binnenkijken bij Machteld

“Het interieur bestaat grotendeels uit een paar vaste spullen die ik van kamer naar kamer sleep. Ik heb veel houten meubels. In deze kamer kon ik door de schuine wanden niet veel kwijt, maar mijn slaapbank en mijn digitale piano horen er altijd bij. Ook neem ik altijd mijn kelimkleedjes en kelimkussens mee. Dit vul ik aan met accessoires die me leuk lijken in die specifieke kamer. Zo wordt elke kamer een beetje anders, maar wel meteen van mij.”

Binnenkijken bij Machteld

Binnenkijken bij Machteld

Binnenkijken bij Machteld

Binnenkijken bij Machteld

Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk alle binnenkijkers!

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply