Binnenkijken bij Lisanne

Binnenkijkers, Blog

Lisanne woont samen met haar vriend in het centrum van Kampen. Zij wonen in een herenhuis aan de gracht. Ze is afgestudeerd aan het Windesheim, waar ze de studie maatschappelijk werk en dienstverlening heeft afgerond. Ze werkt nu op een woonlocatie in Hasselt, waar ze volwassen mensen met autisme, verstandelijke-en/of lichamelijke beperkingen begeleid. Daarnaast start ze binnenkort als vrijwilliger op een manage waar deze mensen kunnen paardrijden en dieren kunnen verzorgen. Naast haar werk fotografeert ze graag, en daar is ze heel goed in!


Mijn stijl is eigenlijk van alles en nog wat

Ik kan wel zeggen dat ik van lichte kleuren en hout hou. Ik vind het prettig om een rustig interieur te hebben, maar ook een gezellig interieur. Ik denk dat mijn stijl een beetje een mix is van verschillende stijlen. Ik vind namelijk ontzettend veel leuk.

Op een dag wist ik niet zo goed wat ik mensen nou weer voor mijn verjaardag moest vragen, dus begon ik met het vragen van leuke spullen voor in een huisje. Op dat moment nog geen idee dat ik 1,5 jaar later ging samenwonen, maar op deze manier creëerde ik wel mijn eigen stijl. Het begon met borden en bestek, later kussens, dekbedovertrekken, plantjes, waxinelichthouders; noem maar op! Ook ging ik regelmatig naar de kringloop, want je staat echt versteld wat voor mooie en leuke dingen je daar kan kopen. En budgetproof.

Ik heb mijn inspiratie vooral van Pinterest en Instagram gehaald, maar ik denk ook wel van verschillende interieurwinkels, denk hierbij bijvoorbeeld aan Ikea of Kwantum. Op Pinterest sla ik vaak bepaalde afbeeldingen op die ik mooi vind en dan ga ik een dagje naar de Ikea en verzamel zo wat spullen die mooi bij elkaar passen. Het moet wel allemaal een plekje krijgen daarna, dat is dan even zoeken waar je alles gaat neerzetten, maar uiteindelijk wordt het één mooi geheel.

Voor mij is “thuis” een plek waar ik mezelf kan zijn

Ik voel mij echt thuis als ik gelukkig ben in mijn huis en ik er rust ervaar. Voor mij is “thuis” een plek waar ik mezelf kan zijn, lekker mijn eigen ding kan doen, kan bankhangen met vriendlief, maar ook een plek waar gezelligheid is en waar je vooral samen gelukkig bent.

Ik heb eigenlijk meerdere favoriete plekjes in dit huis. Ten eerste vind ik onze bank echt heerlijk. Lekker met de laptop op schoot, Netflixen, met een kopje thee erbij. Ik vind het aan de andere kant ook heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Avondeten koken, taarten, cakejes en pizza’s bakken; het kan mij nooit gek genoeg. Tot slot vind ik het raam in de keuken echt heerlijk om even in te gaan zitten en lekker naar buiten te kijken en weg te dromen. De ramen zijn ontzettend hoog en de vensterbanken redelijk breed, dus daar kan je mij ook vaak vinden.

We zijn wel 3 keer veranderd van inrichting in 4 maanden tijd voordat alles op zijn plek stond

De grootste uitdaging was voor mij toch echt de inrichting zelf; hoe ga je alles neerzetten en hoe gaat het ooit passen?! Wij zijn ooit heel anders begonnen in deze woonkamer en in in 4 maanden tijd hebben we het wel 3 keer veranderd voordat wij echt tevreden waren met hoe alles stond. Met een kleine ruimte is het altijd passen en meten, maar als het dan eenmaal staat is het echt fantastisch.


Tip: Als je een kleine ruimte een grote uitstraling wil geven; houdt dan vooral de muren wit of een hele lichte kleur

Op deze manier valt het licht mooi naar binnen en lijkt de kamer groter.

Tip: In een kleine ruimte moeten vooral niet teveel spullen staan

Als je het gevoel hebt dat het al redelijk vol staat; maak dan een lijstje met wat je echt wil houden en wat tijdelijk even de kast in kan. Per seizoen heb je misschien wel een kleur wat je heel leuk vindt, maar als niet alles daarbij past kan je sommige dingen even opbergen, zodat het plaatje weer mooi klopt!

Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk alle binnenkijkers!

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply