Binnenkijken bij Filou

Binnenkijkers, Blog

Filou woont op een heerlijke zolderkamer in Nijmegen. Haar kamer is 21 m2 groot. Een enthousiaste mail in mijn mailbox, ze wilde dolgraag haar kamer delen op Your Little Home, maar ze wilde hem eerst nog helemaal fine tunen. En of dat is gelukt! Het is een heel fijn plekje geworden. Lees hieronder haar verhaal over hoe ze haar zolderkamer heeft getransformeerd tot leuke woonplek.

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

Verliefd op mijn zolderkamer in Nijmegen

Filou:”Toen ik de zolderkamer in hartje Nijmegen voor de eerste keer zag was ik direct verliefd. Met haar karakteristieke balken, ouderwetse gaskachel en vele ramen. Het brengt mij een oase van rust en gezelligheid. Toen ik de sleutel van mijn kamer kreeg kon ik niet wachten om alles in te gaan richten. Pinterest was mijn grootste inspiratiebron, daar kun je zoveel interieur afbeeldingen vinden in verschillende stijlen. Ik had er zelfs slapeloze nachten van. Ik vind namelijk zo veel stijlen mooi dat ik het lastig vond om er één te kiezen. Het liefst heb ik tien woningen tot mijn beschikking, met ieder huis in een andere stijl ingericht!”

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

“Wat mij enorm heeft geholpen is beginnen bij de basis. Ik heb ervoor gekozen om de muren wit te laten, dit geeft een fris en ruimtelijke uitstraling. Daarnaast was ik van plan om een witte laminaat vloer te leggen, totdat ik verrast werd door een cadeautje dat onder het tapijt lag: een originele houten vloer! De houten vloer heb ik wit geverfd, hierdoor lijkt de kamer nog een stukje groter.”

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

“De stijl van mijn kamer is uiteindelijk een mix van Bohemian en Scandinavisch geworden. Met veel planten maak ik mijn kamer levendig. De meeste spullen die in mijn kamer staan, heb ik van familie en kennissen overgenomen of heb ik voor een prikkie in een kringloopwinkel of op Marktplaats gekocht. Zo komen de vier stoelen uit zo’n kringloopwinkel, deze heb ik geschuurd en wit geverfd. De tv-meubel was ooit een zilveren sidetable met zebraprint. Ik heb de poten eraf gezaagd en de tafel een taupé kleurtje gegeven. Zo kan je alles wel omtoveren tot iets moois!”

 

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

Binnenkijken bij Filou

 

Bekijk hier meer binnenkijkers

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply