Binnenkijken bij Elianne

Binnenkijkers, Blog

Het heeft even geduurd, maar nu staat dan ook mijn eigen kamertje op Your Little Home. Ik vertel je er graag meer over!

Binnenkijken bij Elianne

Binnenkijken bij Elianne

Het meest favoriete plekje in huis is toch wel mijn bed.

Dit is mijn woonplekje in Amsterdam, waar ik bijna een jaar naartoe heb geleefd! De studio is 24 m2 groot, en met zo weinig mogelijk spullen heb ik geprobeerd de ruimte zo ruimtelijk mogelijk in te delen. Ik vind het belangrijk dat overal genoeg loopruimte is, daar heb ik extra rekening mee gehouden. Ik heb niet alleen gekeken naar een ruimtelijke opstelling, ook naar een functionele opstelling. Zo kan ik bijvoorbeeld tv kijken vanuit mijn loveseat en bed. Ik ben heel blij met mijn bed, toch wel het meest favoriete plekje in huis. Het frame is bekleed met suede. Een bed moet comfy zijn, dus koos ik ook voor een zachte uitstraling.

Binnenkijken bij Elianne

Binnenkijken bij Elianne

Binnenkijken bij Elianne

Binnenkijken bij Elianne

Tips voor korting!

De grootste ‘trots’ in mijn kamer is mijn zelfgemaakte tafel. Het onderstel kocht ik ooit eens voor 7,50 bij de Ikea in de koopjeshoek. Ik had toen nog geen idee wat ik ermee ging doen, maar dat ik hem mee moest nemen stond vast. Bij een bouwmarkt heb ik toen later steigerplanken gekocht voor het tafelblad. Tip: vraag altijd even of ze restafval hout hebben, of planken met een beschadiging, deze verkopen ze met korting. Ik had de planken niet in volle lengte nodig, hierdoor kreeg ik dus een aantal ‘rest’ planken mee, tegen een leuk prijsje!

Binnenkijken bij Elianne

Binnenkijken bij Elianne

Speelse elementen toevoegen in huis, gewoon iets geks waar iedereen twee keer naar kijkt.

De basiskleuren in mijn kamer zijn heel neutraal met veel wit en grijs. Daarnaast hou ik van kleur; mijn turqoise bed, een felgeel kleed en paarse kussens maken de kamer speels. Ik ben dol op verse bloemen, het liefst iedere week, maar dat laat mijn studentenbudget niet altijd toe. Kleur kan, vind ik, heel goed worden gecombineerd, mits in de juiste verhouding en samenstelling. Mijn favoriete stijl is modern bohemian. Het ontbreekt bij mij alleen nog aan kunst. Ik hou ervan om naast veel kleur, ook speelse elementen toe te voegen in mijn interieur. Ik ben aan het sparen voor designer items, ik zou graag het kabouter krukje van Kartell willen kopen, geweldig, gewoon iets geks waar iedereen twee keer naar kijkt.

Binnenkijken bij Elianne

Binnenkijken bij Elianne

Ga je ook binnenkort verhuizen? Lees dan hier mijn tips om je hoofd koel te houden!

 

 

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

2 Comments

 • Reply
  Lois
  april 16, 2016 at 12:58 pm

  Hi! Mag ik vragen waar je je stoel/love seat vandaan hebt?

  • Reply
   Elianne Dudok
   april 19, 2016 at 10:24 am

   Hi Lois, de stoel is van Ikea! Zit heerlijk en je kunt hem leuk uitbreiden met een hocker. 🙂

  Leave a Reply