Binnenkijken bij Charlotte uit Leuven (België)

Binnenkijkers, Blog

We gaan het weekend in met een kamertje uit ons buurland België, Leuven welteverstaan. Ze studeert daar Handelsingenieur. Haar liefde voor interieur is ontstaan doordat haar ouders echte design- en interieur liefhebbers zijn. Niet zo gek dus, dat Charlotte een mooi plekje voor zichzelf heeft ingericht.

our Little Home Charlotte - Leuven

De lichtinval en de marmeren schouw deden het voor mij!
Charlotte: ”Ik studeerde voor een half jaar in Canada, en ik was op zoek naar een kamer voor als ik terug naar huis kwam.  Mijn moeder ging in mijn plaats kamers bekijken. Toen ze foto’s stuurde van deze kamer, was ik direct verkocht. Dit kwam door de grote ramen, de lichtinval maakte me meteen verliefd op de ruimte. Dat de muren een lelijke en gebleekte oranje kleur hadden deerde me niet. De combinatie van het lichtinval en de marmeren schouw deden het voor mij. Ik twijfelde dan ook geen seconde: deze kamer wordt het!”

Your Little Home Charlotte - Leuven our Little Home Charlotte - leuven

Met een studentenbudget shoppen
Charlotte: “Het bed, de kledingkast en de keuken horen bij de kamer, dus die heb ik dan ook behouden. De meeste meubels komen van Ikea, ik had dan ook niet zo’n groot budget toen ik hier introk. Het tafeltje naast mijn bed is het ultieme budgettafeltje van Ikea, waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Zowat élke Leuvense student heeft dit tafeltje op z’n kamer, waardoor het dus verre van uniek is. Langs de andere kant ik het gewoon zo budget en praktisch, dat ik het ook maar gekocht heb… Liefst vervang ik het vandaag nog door een tafeltje van Hay, maar dat laat mijn studentenbudget helaas niet toe. Ooit 😉 Ondertussen probeer ik mijn kamer wel eigen te maken door wat unieke items toe te voegen. Zo ben ik echt fan van mijn bureaustoel, Thonet, een ontwerp van Marcel Breuer. Die was van mijn ouders, gewoon thuis op zolder gevonden. Het tafeltje van Hay staat nog op mijn verlanglijst. Onlangs heb ik in Kopenhagen enkele schaaltjes van Hay gekocht en ook mijn posters komen uit Denemarken. Mijn meest recente toevoeging is de gatenplant. Die kocht ik bij Dille en Kamille en is nu al een enorme favoriet. Zo’n grote plant brengt meteen leven en kleur!”

Your Little Home Charlotte uit Leuven

Tip van Charlotte
Charlotte: “Soms vragen vriendinnen me om tips om hun studentenkamer (of kot, zoals wij dit in België noemen) eigen en uniek te maken. Mijn ultieme tip is dan ook: planten! Ze brengen echt meteen leven in huis, en maken een wereld van verschil tussen een gewone kamer en een thuis. “

our Little Home Charlotte - Leuven

 

 

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply