5 voordelen van wonen in een klein huis

Blog, Inspiratie

Dromerig blader je de woonmagazines door, je fantaseert over dat ene grote huis en je hebt oneindig veel ideeën. Dan sla je de laatste bladzijde om en ben je weer terug in de realiteit. Je kijkt rond in jouw klein huisje, zoveel ideeën die niet haalbaar lijken bij jou thuis.. Maar wacht even, daar denken wij anders over! Wij zijn fan van klein wonen, zo fan dat we er dagelijks over bloggen. Klein wonen is hot, zelfs als je al lang geen student meer bent en helemaal nog niet toe bent aan een groter huis. Hier lees je de vijf voordelen van wonen in een klein huis.

5 voordelen van wonen in een klein huis
>>

1. Je bespaard geld.
Dat luxe, grote huis komt misschien later wel, of helemaal niet. Klein wonen is populair vanwege de lagere maandelijkse vaste lasten en je hebt nou eenmaal niet veel meubels en spullen nodig in een klein huis. Je houdt geld over voor andere dingen, zoals reizen of uiteten gaan. Je kunt als starter in een studio wonen, of een woning delen met meerdere personen. Voor studenten gaat dit niet helemaal op, kamers in studentensteden zijn duur, en helemaal aangezien je geen hoge inkomsten hebt, maar dan even van de ‘bright sight’ bekeken.. Je leert alvast tactisch omgaan met het inrichten van kleine ruimtes, aangezien de ‘tiny house movement’ nog wel even doorzet, later wonen we allemaal in kleine huisjes.
>

2. Less house, more home.
Om de ruimte zo efficient in te delen, laat jij geen enkel plekje onbenut. Dit betekent dat je geen last hebt van ongezellige hoekjes. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je je huisje moet volproppen met spullen. Cosy wordt het toch wel.
>

3. Je hebt geen goede conditie nodig voor het huishouden.
Huishoudelijke taakjes zijn zo gepiept. Je hoeft alleen maar je armen uit te strekken om een beetje te dweilen of te stofzuigen, hierdoor hou je weer tijd over voor leuke dingen!
>

4. Je hebt alles bij de hand.
Mits je een klein beetje een opgeruimd huis hebt, heb je alles binnen no-time gevonden. Raak je steeds alles kwijt in je kleine huis? Misschien toch eens kijken naar handige opbergers.
>

5. Je hebt je gastenlijst voor je housewarming zo klaar.
Er passen namelijk helemaal niet veel mensen in je huis, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken over wie je allemaal wel of niet uitnodigt en of er vieze voetstappen op je dekbed komen. Tenzij je van stapelen houdt, dan zou ik gaan voor ‘full’ house. Wie staat er klaar met de teller?
>

Pronken dus met je kleine woning! Wij gaan nog even verder met binnenkijkers spotten, er gaat namelijk niets boven gluren bij de buren.

>

Binnenkijken bij Elianne

Binnenkijken bij Elianne

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply