5 dingen die ervoor zorgen dat je je direct weer thuis voelt in je nieuwe huis

Blog, Inspiratie

Verhuizen naar een nieuw plekje is altijd even wennen. Je hele omgeving is anders dan je gewend bent. Als je dan ook nog in een huisje komt waar alles helemaal nieuw is, zoals ik in mijn nieuw opgeleverde studentenstudio. Ik merkte aan mezelf dat ik behoefte had aan mijn eigenheid in spullen. Dat je jezelf erin herkent.. Want eerlijk, heel leuk al die nieuwe spullen van Ikea, maar het kan niet de bedoeling zijn dat jouw kamer als showroom van Ikea aanvoelt.
>

Er is niets fijner dan thuiskomen op een plek die jij ‘eigen’ gemaakt hebt.

Ik ben op onderzoek uitgegaan in mijn kamer, want toen ik al mijn verhuisdozen in de kamer zag staan en ik lichte paniek voelde omdat het super chaotisch was en ik niets herkende, was ik oprecht heel blij toen ik merkte dat alles op zijn plek kwam zoals dat voor mij goed voelt. Er is niets fijner dan thuiskomen op een plek die jij eigen gemaakt hebt, door wat dan ook, dat kan voor iedereen anders zijn. Dat vind ik ook trouwens ook gelijk het allerleukste aan binnenkijken bij anderen, omdat iedere kamer een persoonlijke meerwaarde heeft. Dat ene bordje, of plantje, of schilderij..
>

5 dingen die ervoor zorgen dat je je direct weer thuis voelt in je nieuwe huis/omgeving!
>

1. Zet je favoriete muziek op
Overal waar je bent kun je muziek opzetten. Zet muziek op waar je een fijne herinnering aan hebt en je zult merken dat wanneer je die muziek hoort je dit ook direct koppelt aan je nieuwe huis. Zet je favoriete Spotify Playlist maar aan dus!
>

2. Spray een bekende geur in huis
Een nieuwbouw kamer of huis kan heel ‘nieuw’ ruiken, niets is dan fijner om een bekende geur te ruiken in je nieuwe huis. Je kan je favoriete parfum sprayen, een geurkaars of wierrook laten branden. Wat ik zelf heel vertrouwd vind ruiken is mijn favoriete thee! Daarnaast is een momentje rust in alle verhuis hectiek ook wel heel prettig..
>

3. Heb jij een item wat je altijd bij je draagt?
Nu klinkt dit misschien een beetje gek, maar als ik mijn laptop ergens mee naartoe neem, voelt het altijd alsof ik een stukje huis meeneem. Mijn laptop is namelijk bijna op iedere plek al geweest. Mijn laptop voelt bijna als mijn territorium verspreider, zodra ik hem openklap, en het maakt niet uit waar ik ben, iedere plek voelt dan ineens een stuk vertrouwder. Mijn laptop is gewoon een soort flexibel onderdeel van mijn huis, het past altijd overal en draag ik bijna altijd bij me.
>

4. Ruik de geur van je favoriete wasmiddel
Voor de slechte slapers onder ons, misschien een kleine tip! Ik vind het altijd heerlijk om mijn eigen vertrouwde wasmiddel te ruiken. Het doet me direct denken aan ‘thuis’. Daarom neem ik altijd mijn eigen kussensloop mee als ik ergens in een vreemde omgeving slaap, dan voelt het net alsof ik ‘thuis’ onder de wol kruip. En ja, het helpt ook met wennen in een nieuw huis!
>

5. Zoek je favoriete spullen op
Ik heb het bij puntje 3 al benoemd, een item wat je altijd bij je draagt, maar je hebt vast ook daarnaast favoriete spullen. Als je die nu als eerste inpakt, kun je ze ook snel uitpakken en alvast een plek geven. Voor mij zijn dit mijn boeken, maar dit is voor iedereen natuurlijk anders. Misschien hang jij het liefst direct foto’s van vrienden aan de muur. Vaak zijn dit de spullen die jouw ruimte echt ‘eigen’ maken.
>

Heb je wel eens rondgekeken en je afgevraagd.. wat maakt jouw kamer eigen? Wij zijn benieuwd naar jouw favo plekje in huis, sharen mag! #yourlittlehome

 

 

Comments

comments

Volgende blog
Vorige blog

No Comments

Leave a Reply